***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Пеевски: Пешчици, топчета и всякакви други играчки са характерни за Радев. Пореден руски кораб отиде на дъното на морето


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 14 февруари   

 

„ Пешки ли са министрите? Не знам за такова нещо ", сподели в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, съобщи кореспондент на NOVINI.BG. 

Коментарът му е по отношение на изявление на президента Румен Радев. Според Пеевски точно той две години си е редил пешчици, топчета и всевъзможни други играчки.

Пеевски не заяви какъв брой мигранти ще дойдат у нас, само че няма нищо общо с тиражирането по медиите.

***

Очакват се нови блокади в разнообразни точки на страната, макар постигнатото съглашение с държавното управление.

***

***

Само двама министри би трябвало да бъдат заменени - Христо Хинков и Александър Йоловски ". Това сподели за „ Свободна Европа " съпредседателят на „ Продължаваме промяната – Демократична България " и някогашен министър председател Кирил Петков.

Той посочи, че това е персоналната му позиция. Всъщност министърът на електронното ръководство Александър Йоловски бе измежду главните забъркани лица по време на абсурда от локалните избори, свъзран със узаконяването на машините за гласоподаване.

***

„ През последните 8 месеца България се отлепи от корупционното дъно, което обитаваше през годините на прехода. 

Много ползи на недосегаемите от закона бяха наранени от прекъснатите корупционни схеми и ограниченията за бистрота на обществените разходи. Това е причина за офанзивите към кабинета и към част от неуместните министри, които се ускориха с приближаване на ротацията “.

***

„ Споделяме мнението, че украинските войски се бият за бъдещето на Европа на този фронт. Това не е народен въпрос, а въпрос, който ще предопредели историческите събития в Европа и международната сцена през идващите години и десетилетия. 

Затова това е наше общо дело да помогнем на Украйна, тъй че да не позволим на Русия да завоюва тази война, тъй като това може да има извънредно отрицателни последствия “, разяснява Денков.

***

Руското Министерство на вътрешните работи търси българския доброволец на фронта в Украйна Иван Калчев. В ефира на предаването „ Твоят ден " по NOVA NEWS българинът обаче съобщи, че е схванал за това от медии.

„ Не ме е боязън, никой не ме е търсил ", разяснява Иван Калчев

„ Някой някъде в пропагандните служби на съветската страна е получил задача да генерира някаква вест, някакво наличие и към този момент толкоз няма какво, че показва от архивите някакви описи на лица и просто ги тиражира. " Така Иван Калчев си изясни за какво попада в описите на съветското Министерство на вътрешните работи за търсене.

„ За мен е чест да съм в подобен лист с министри и министър-председатели на балтийските страни, които безспорно вършат доста повече за украинската защита, в сравнение с аз съм кадърен да направя. Самата дефиниция е неуместна, тъй като никой от изброените хора не се крие “, съобщи още Калчев.

***

„ Руски военен транспортен съд бе потънал след интервенция на Главното ръководство на разузнаването към Министерството на защитата на Украйна в Черно море ", това написа в. „ Украинская истина “.

„ Дронове удариха десантния транспортен съд „ Цезар Куников " и той отиде на дъното ", добави медията.

Изданието уточни още: Операцията бе извършена в ранните часове на днешния ден край крайбрежията на окупирания през 2014 година украински полуостров Крим.

***

За първи път от началото на военните дейности в Украйна Русия е изстреляла хиперзвукова ракета „ Циркон “ против Киев. Това се е случило на 7 февруари, оповестиха от Киевския научноизследователски институт за правосъдни експертизи.

„ Експертите от Института са проучили съветските ракети, с които Русия е атакувала. Според предварителните данни при един от въздушните удари е била употребена ракета 3М22 „ Циркон “, написа в Телеграм шефът на Института Олександър Рувин.

Той посочи, че взетите проби дават отговор на компонентиге и частите, употребявани за производството на този вид оръжия. По думите на Рувин падналият снаряд е бил открит в регион, в който няма военни уреди, а цивилна инфраструктура и спокойно население.

***

За първи път от повече от 30 години Германия уведоми НАТО, че плануваните средства за защита възлизат на минимум 2% от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната, съобщи ДПА.

Според изследване на ДПА немското държавно управление е заделило равностойността на 73,41 милиарда $ за военни разноски през тази година. Това е рекордна сума в безусловно изражение за Германия и би представлявало 2,01% от Брутният вътрешен продукт, демонстрира актуалната прогноза на НАТО.

***

„ Лидерът на палестинската терористична формация Хамас в линията Газа (анклава на брега на Средиземно море) Яхия Синуар евентуално е погубен. Такива опасения  започнаха да циркулират измежду управлението и членската маса на арабската екстремистка организация ", това написа израелската медия мигнюз.

„ Според най-разпространената версия лидерът на Хамас е умрял при интервенция на Въоръжените сили на Еврейската страна (ЦАХАЛ) по разрушение на тунели на Хамас и бил заровен жив.

Синуар не се е появявал обществено от две седмици и телефонът му е изключен ", добави изданието, което се базира на арабски източници.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР